Tuunaus

Tuunauskuva_koe8

Blogini on omistettu pääasiassa tuunausharrastukselleni. Saan kiksejä kauneudesta ja elän estetiikasta. Minulla on suoranainen pakkomielle kaunistaa ympäristöäni. Suunnittelen ja tuunaan itse paljon vaatteita persoonallisen tyylini ylläpitämiseksi. Etsin ikäänkuin jatkuvasti sitä täydellistä asua. Asuni ovat useinmiten täysin uniikkeja juurikin tuunauksen ansiosta. Löydän yleensä jonkun vaatekappaleen vaikkapa kirppikseltä ja siitä lähtee inspiraatio viriämään kuinka sen ympärille saadaan rakennettua kokonainen yhteensointuva asu. Lisäksi tulee tuunattua pieniä käyttöesineitä kuten toimistotarvikkeita ja työvälineitä yms.

Vaatteiden osalta teen useimmiten vain ideoinnin ja suunnittelun ja saan ompeluapua ystävältäni/ex-anopilta tai ompelijalta. Tiimityöllä syntyy upeita luomuksia. Joskus tosin menee kokeilun piikkiin – olen huomannut, että noin puolet projekteistani onnistuu. Joskus jatkotyöstän jo kehitettyjä aihioita yhä uudestaan. Onnistuneimmat vaatteet ja esineet ovat mielestäni sellaisia, jotka kestävät aikaa, vaikka 10 vuotta tai loppuelämän.

Australiassa tyylini sai erityistä huomiota, sillä lähes joka päivä joku tuli kehumaan tai kommentoimaan hiuksia, vaatteita ja tyyliä. Suomeen paluu olikin shokki, aivan kuin olisi muuttunut näkymättömäksi, sillä suomalaiseen luonteeseen ei liene kuulu niin avoin kehuminen tai kommentointi. Reissussa saamastani palautteesta innostuneena sain idean, että jospa alan pitämään blogia tuunauksistani, niin muutkin näkevät mihin aikani kuluu ja miten persoonallinen tyyli syntyy.